IN THE LIBRARY

The original Mouse Mansion is on loan at the public library (OBA) in Amsterdam. This impressive art project is two meters wide and three meters tall. It consist of hundreds of little mouse rooms, each with is own function, character and look. It is filled with busy mice, all living on the main stairwell. This enormous structure forms the foundation of the The Mouse Mansion children's book series. Children come and look at it every single day! Would you like to see it? 

VISIT THE OBA

Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Monday: closed
Tuesday: 08:00 - 22:00
Wednesday: 08:00 - 22:00 
Thursday: 08:00 - 22:00
Friday: 08:00 - 22:00
Saturday: 10:00 - 20:00 
Sunday:10:00 - 20:00

KOM JE MET DE AUTO?

Het Mini Museum ligt in het hart van de Jordaan. Hier is het lastig om een parkeerplek te vinden, en parkeren in het centrum van Amsterdam kan erg duur zijn. Parkeren rondom de winkel kan je het beste doen in de Westerstraat. Wil je wel met de auto, maar klinkt bovenstaande niet aanlokkelijk? Probeer dan eens een P+R aan de rand van Amsterdam, en ga vanaf daar met het openbaar vervoer. Zo zie je ook wat meer van onze mooie hoofdstad.

KOM JE MET HET OV?

Het Mini Museum is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station is het voor volwassenen 15 minuten lopen. De wandelroute loopt door de populaire winkelstraat de Haarlemmerstraat of langs de mooiste gracht van Amsterdam, de Brouwersgracht. Met tram 3, 5, 13, 17 of bus 18 en 21 kom je vanaf het Centraal Station ook vlak bij de winkel. Tramhaltes in de buurt zijn Marnixplein en Westermarkt. Plan jouw route met behulp van de handige OV-routeplanner.

plan mijn route

TOEGANKELIJKHEID

Het Mini Museum in hartje Jordaan is gevestigd in een oud pand. De ingang heeft een lage drempel (5 cm) en de deur is ongeveer 80 cm breed. Tot nu toe is het altijd gelukt met rolstoelen.
Twijfel je toch, of wil je even overleggen? Je kan altijd mailen naar info@hetmuizenhuis.nl